Limon ve Fesleğen Soslu Izgara Piliç
Malzemeler:
4 parça piliç göğüs eti (400 gr)
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
Tane karabiber
Ta-Ze Deniz tuzu
Sosu için:
1 demet fesleğen
2 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
Deniz tuzu
Hazırlanışı:
Piliçleri zeytinyağında bulayıp, öğütülmüş deniz tuzu ve tane karabiber ile lezzetlendirin. Izgarayı önceden kızdırın ve alt üst ederek pişirin. Sosu hazırlamak için fesleğen, krema, süzme yoğurt, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve öğütülmüş deniz tuzunu blendırda püre haline getirin. Piliç ızgaraların üzerine fesleğenli sos sürerek servis yapın.
|