Hamsi Buğulama
Malzemeler:
1 kg hamsi
3 Adet orta boy soğan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincanı
Eolia zeytinyağı
1 Demet maydanoz
8–10 Adet defne yaprağı
Ta-Ze Deniz tuzu ve tane karabiber
1 Çay bardağı su
1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo
Hazırlanışı:
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın. Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin. Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin. Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin. En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın. Değirmen ile öğütülmüş deniz tuzu ve tane karabiberi ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı Eolia zeytinyağını gezdirin. Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin. Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın.
|