Fırında Patlıcanlı Pirzola
Malzemeler:
Yarım kilo pirzola
4 adet patlıcan
4 şeker kaşığı domates sosu
8–10 adet sivri biber
1 çay bardağı Kidonia Zeytinyağı
1 çay bardağı Tariş Rafine Zeytinyağı
8–10 diş sarımsak
1 su bardağı su
Deniz tuzu ve tane karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanların kabuklarını alaca soyarak yuvarlak dilimler halinde kesin. Patlıcan dilimlerinin üzerine bolca deniz tuzu serpiştirip, yarım saat bekleterek acısını çıkartın. Daha sonra patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Rafine zeytinyağıyla kızartın. Ayrı bir tavada çok az Kidonia zeytinyağı ile dövülmüş pirzolaları kurutmadan kızartın. Pirzolaları tavadan alarak yayvan bir tencereye tek sıra halinde dizin. Pirzolaların üzerine patlıcanları dizin. Domates sosunu ile patlıcanların üzerini kaplayın. Sivri biberleri yerleştirin. Sarımsakları küçük doğrayarak serpiştirin. 1 su bardağı sıcak su, değirmen yardımıyla öğütülmüş deniz tuzu ve tane karabiber ekleyerek kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin.
|