Pirzolalı Patates
Malzemeler:
Yarım kilo patates
Yarım çay bardağı
Tariş Zeytinyağı
1 adet et suyu tableti
1 tutam maydanoz
Pirzolalar için:
Yarım kilo pirzola 2 adet domates 1 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı kekik Deniz tuzu ve tane karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup, yıkayın. Bir tencereye alın ve zeytinyağını ekleyin. İçine et suyu tabletini katın. Kısık ateşte kendi halinde kızartın. Ateşten indirmeden önce üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Sallayarak karıştırın. Kızgın tavada pirzolaları yağsız olarak kızartın. Başka bir tavada ince doğranmış domatesleri ve biberleri pişirin. Üzerlerine pirzolaları dizin. Öğütülmüş deniz tuzu ve tane karabiber ve kekik serpin. Etleri ters yüz ederek 10 dakika pişirin.
|