|
Köri Soslu Karides
Malzemeler:
20 adet karides
100 gr minik soğan
2 diş sarımsak
20 gr zencefil kökü
400 gr kırmızı dolmalık biber
250 gr kabak
9 yemek kaşığı Tariş Rafine Zeytinyağı
2 yemek kaşığı Altınova zeytinyağı
2 tatlı kaşığı köri
Yarım tatlı kaşığı nişasta
200 ml. sebze suyu
1 demet fesleğen
Deniz tuzu ve tane karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları ikişer parçaya kesin ve şerit şerit doğrayın. Zencefil ve sarımsağı soyup, kıyın. Dolmalık biberleri dörde bölüp, çekirdeklerini ayıklayın. Zarlarını soyun ve 1 santim genişliğinde şeritlere kesin. Kabakları uzunlamasına dörder parçaya ayırın ve çekirdekli kısımlarını kesip, çıkartın. Kabakları 1 santim büyüklüğünde verev parçalara doğrayın. Karideslerin başlarını koparıp, kabuklarını soyup, sırt kısımlarını kesip, içlerini temizleyin. Hazırladığınız sebzeleri ve karidesleri toplam 8 yemek kaşığı rafine zeytinyağında ve harlı ateşte porsiyon porsiyon kızartın. Kızartırken sık sık karıştırın. Değirmen yardımıyla öğütülmüş deniz tuzu ve tane karabiber ile tatlandırıp, bir kâseye alın. Her porsiyondan sonra tavanın içini kâğıt havlu ile silin. Nişastayı 2 yemek suda eritin. Köriyi kalan yağda kısa bir süre kavurun ve sebze suyunu katın. 2 dakika kaynatın ve nişastayı ilave edin. Sebzeleri ve karidesleri ilave edip, 2-3 dakika pişirin. Fesleğeni ufalayıp, servis yapmadan önce karideslere katın. Üzerine Altınova zeytinyağı gezdirin. Fıstıklı pilav ile birlikte servis yapabilirsiniz.
|