Yoğurtlu Et
Malzemeler:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr kuşbaşı et
1 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
Ta-Ze Deniz tuzu
Tane karabiber
Hazırlanışı:
3 Çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, kızdırın. Yarım kilo eti tavaya ilave edip, yağda kavurun. Dilediğiniz miktarda öğütülmüş tane karabiber ve Ta-Ze deniz tuzunu ekleyin. Diğer tarafta yumurtayı tuzla çırpın. Daha sonra yoğurda ilave edip, iyice karıştırın. Orta boy bir fırın kabına etleri yayın. Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Pişen yemeği fırından aldığınızda üzerine karabiber serpip, dilerseniz sıcak pideyle servis yapın.
|