|
Banyolu Börek
Malzemeler:
1/2 Kalıp Tuzsuz Beyaz Peynir
3 Adet Yufka
Zeytinyağı
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu
Kırmızıbiber, Tane Karabiber, Kimyon Maydanoz
Hazırlanışı:
Böreğin harcını hazırlamak için tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın. Dilerseniz içine ince ince kıyılmış maydanozu doğrayın. Kırmızıbiber, öğütülmüş tane karabiber, kimyonu ekleyin. İlk yufkayı serin ve üzerine zeytinyağını gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın. Keskin bir bıçakla, sigara böreği yufkası formunda 16 üçgen parça kesin. Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, genişçe sarın. Geniş bir tencereye soğuk su koyun. Bütün börekleri içine atın. Suyun içinde yarım saat bekletin. Bu sürenin sonunda börekleri tencereden çıkarın. İki elinizin arasında sıkın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörekotu ve susam serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirip servis yapın.
|