Bezelyeli Kiş
Malzemeler:
Hamur Malzemesi:
20 çorba kaşığı un
1 çay bardağı su Zeytinyağı
İç Malzemesi:
1 kabak
1 demet taze soğan
2 domates
2 çorba kaşığı tavuk eti
1 su bardağı bezelye
Sos Malzemesi:
1 su bardağı süt 100 gr krema 2 yumurta 3 çorba kaşığı un Deniz tuzu, beyaz biber, kırmızıbiber Hazırlanışı: Su, deniz tuzu, un ve zeytinyağını mutfak robotunda yoğurarak hamur haline getirin. Bu hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin. Sürenin sonunda kenarları dışarı gelecek şekilde fırın tepsisine yayın. Sebzeleri yıkayıp, kabuklarını temizleyin ve ufak ufak doğrayın. Hamurun üzerine sebzeleri ve tavuk etini yayın. Bezelyeyi dökün. Sos malzemelerini iyice karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Fırında 200 derecede 45 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
|